Brabant Bokaal

De inzet voor cultuur door Harry Verhoeven wordt door het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant gewaardeerd met de Brabant Bokaal 2017.

De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De onderscheiding wordt uitgereikt sinds 2008. De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project.

Hij kreeg deze onderscheiding op basis van zijn tomeloze en veelzijdige inzet en ambassadeurschap voor de klassieke ambachten, de ambachtsman en de kunst in het algemeen en voor zijn initiatief en inspirerende inspanningen voor *techniekHuys te Veldhoven in het bijzonder.

Op maandag 13 november reikte Wim van de Donk, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2017 uit. Dit gebeurde op een bijzondere locatie: de herbestemde kerk van Sprundel. De keuze voor deze locatie was ook een opmaat tot de Open Kerken Dag op 26 november, een project van de Brabantse Hoeders. Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor religieus erfgoed dat de komende jaren leeg komt te staan en waarvoor andere bestemmingen gezocht moeten worden. Dit jaar is er wederom een Brabant-breed project: ‘Humor in Brabant’. Harry Verhoeven organiseert daarvoor wederom een amateur kunstwedstrijd.