‘Humor in Brabant’ nieuw project Brabantse Hoeders

UITNODIGING WEDSTRIJD VOOR AMATEURSCHILDERS/TEKENAARS  

Brabantse Hoeders

Brabantse Hoeders zijn vrouwen en mannen uit alle delen van Brabant. Ze zijn ooit onderscheiden met de Brabant Bokaal (zie http://brabantbokaal.nl/). Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant reikt deze prijs jaarlijks uit aan Brabanders die zich langjarig als vrijwilliger hebben ingezet voor de natuur en de cultuur van Brabant. De laureaten hebben zich verenigd in de Brabantse Hoeders. Commissaris van de koning Wim van de Donk is de voorzitter. Voorbeelden van recente jaarlijkse projecten zijn de Brabant Stoet in Bergen op Zoom  (2018), de Brabantse Open Kerkendag (2017) en aandacht voor de Brabantse zandpaden (2019). Dit jaar (2020) staat de ‘Humor in Brabant’ centraal.

Voor dit laatst vermelde project nodigen de Brabantse Hoeders amateurkunstenaars uit om mee te doen aan een vrijetijdswedstrijd om dit thema beeldend te verwerken. Als leidraad en inspiratiegegeven wordt voorgesteld om de prenten van wijlen Cees Robben uit Goirle ter hand te nemen.

Cees Robben (1909-1988) was een humoristische tekenaar. Hij tekende alledaagse taferelen en plaatste daaronder een pakkende uitspraak geschreven in het Tilburgse/Goirlese dialect. Robben is vooral bekend geworden door zijn wekelijkse prent in het ‘Het Nieuwsblad van het Zuiden’, genaamd de Prent van de week. Robben is vooral in Tilburg en in de omliggende plaatsen een begrip. Zie op internet; ‘Cees Robben Prent van de week’.

De keuze voor materiaalgebruik of stijl is geheel vrij. De winnaar ontvangt een prijs ter waarde van 500 euro. De schilderijen (twee dimensionaal werk) moeten uiterlijk 31 juli 2020 klaar zijn en aangemeld via een digitale inzending. Komend najaar worden alle geselecteerde kunstwerken geëxposeerd in een grote overzichtstentoonstelling ergens in Brabant

De vakjury bestaat uit professionele vakmensen uit de kunstwereld. Via een digitale voorselectie worden de werken aangewezen welke in aanmerking komen voor de expositie. Leidraad voor de keuze zal zijn: de verbeelding van het thema, originaliteit, authenticiteit, zeggingskracht en kwaliteit van het beeld. Aanleveren van beeldmateriaal (digitaal in 300 dpi met titel, techniek, formaat en materiaal) voor 31 juli a.s. via humor@eyckehorst.nl

Gestreefd wordt om een aantal schilderijen op te nemen in brochure.

De projectleider van de schilderwedstrijd/expositie is Harry Verhoeven, lid van de Brabantse Hoeders. Hij kan desgewenst nadere informatie geven:

info@eyckehorst.nl

06-53228519

Inschrijfformulier deelname expositie “Humor in Brabant”

Voornaam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoon/GSM:

Straatnaam en huisnummer:

Postcode:

Plaatsnaam:

Titel kunstwerk:

Techniek:

Afmetingen:

Zorg dat de mee gezonden afbeelding(en) van voldoende kwaliteit zijn: Tenminste 300 dpi.

Algemene voorwaarden kunstexpositie “Humor”

Een inzending per deelnemer;

Formaat schilderij/tekening maximaal 60 x 90 cm, minimaal 30 x 40 cm;

Voorzien van lijst en ophangsysteem;

Kosteloze deelname;

Digitale inzending uiterlijk voor 1 augustus 2020 via mailadres humor@eyckehorst.nl

Door inzending en deelname van het inschrijfformulier cq kunstwerk:

  1. Kan de organisatie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade ontstaan tijdens transport en expositie.
  2. Gaat u akkoord dat het ingezonden materiaal kan worden gebruikt voor promotionele en publicitaire doeleinden door de organisatie.
  3. Verklaart u dat de ingezonden foto’s vrij van rechten zijn.
  4. Zal de inbrenger zonder vergoeding voor transport naar en van de expositieplaats zorgen.

Akkoord deelnemer: